فواید و کاربردها ی عسل در پزشکی

شفا آنلاین: آب و مواد معدنی نظیر آهن،کلسیم، منیزیم، پتاسیم و فسفات نیز سایر ترکیبات آن را تشکیل می دهند. عسل همچنین دارای خواص ضدعفونی کننده و ضد باکتری می باشد.

به گزارش شفا آنلاین: هر 1 قاشق غذاخوری عسل که حدودا 21 گرم می باشد، 64 کالری، 17.3 گرم کربوهیدارت و صفر گرم چربی و پروتئین دارد. انتخاب عسل به جای قند و شکر، باعث افزایش تدریجی سطح قند خون میشود که در نهایت به کنترل سطح گرسنگی کمک میکند. ضمنا خواص آنتی اکسیدانی، ضدمیکروبی وتسکین دهندهعسل را نباید فراموش کرد. سطح PH کمی اسیدی عسل ( بین 3.2 تا 4.5) به جلوگیری از رشد باکتری ها و خاصیت آنتی اکسیدانی آن نیز به پاکسازی رادیکال های آزاد کمک میکند. اما این چند مورد تمام فواید عسل را نشان نمیدهند. در زیر به برخی فواید شناخته شده عسل اشاره خواهیم کرد :

1- رفلاکس :
عسل 125 برابر آب مقطر در دمای بدن ( 37 درجه سانتیگراد)، ویسکوزیته دارد و ناحیه بالای معده را پوشش میدهد و از افزایش و بالا آمدن سطح اسید معده جلوگیری میکند. پس می تواند در جلوگیری از رفلاکس (GERD) موثر باشد.

2- اسهال و استفراغ کودکان :
عسل بعنوان یکی از ترکیبات به کار رفته در محلول های مایع درمانی خوراکی (ORS) استفاده شده و مشخص شده که می تواند مدت اسهال باکتریایی را در کودکان کوتاه کند .

3- ترمیم زخم و سوختگی :
از عسل می توان بصورت موضعی برای درمان زخم نیز استفاده کرد. در التیام سوختگی نیز ممکن است موثر باشد و ارزانتر از سایر مداخلات بویژه آنتی بیوتیک های خوراکی است که عوارض جانبی زیادی نیز دارند. البته باید دقت داشت که نمیتوان از عسل بهجای روشهای درمانی تجویزشده استفاده کرد.

4- درمان آلرژی ها :
اثر عسل در به حداقل رساندن آلرژی های فصلی ثابت شده است. عسل بهعنوان نوعی درمانگر طبیعی توصیه می شود و میتواند سرفه را تسکین دهد. مصرفعسل، سرفه های شبانه را کاهش میدهد و کیفیت خواب را در بین کودکانی که مبتلا به عفونت تنفسی فوقانی هستند، بهبود میبخشد.(البته به شرطی که به خود عسل حساسیت وجود نداشته باشد )

5- مقابله با عفونت ها :
عسل حاوی پروتئین defensin-1 است که توانایی خوبی برای از بین بردن باکتریها دارد. عسل همچنین می تواند مقاومت باکتری ها به آنتی بیوتیک ها را کاهش دهد. خاصیت میکروب کشی عسل طبیعی 3 برابر عسل صنعتی می باشد.

6- جلوگیری از درماتیت و مشکلات پوستی ناشی از پرتودرمانی در بیماران مبتلا به سرطان سینه
با تمام خصوصیاتی که برای عسل برشمردیم باید به این نکته توجه داشت که عسل نوعی قند است و باید در حد متعادل مصرف شود. زنان و مردان به ترتیب نباید بیش از 100 و 150 کالری در روز از قندهای اضافه شده استفاده کنند ، که این مقدار تقریبا برابر 2 قاشق غذاخوری در روز برای زنان و 3 قاشق غذاخوری برای مردان می باشد. عسل همچنین می تواند حاوی اسپورهای سمی به نام بوتولونیوم باشد و منجر به بوتولیسم در نوزادان شود. بوتولیسم نوعی مسمومیت غذایی نادر اما جدی می باشد که باعث فلج شدن می شود. حتی عسل های پاستوریزه نیز ممکن است محتوی این اسپورها باشند. به همین دلیل کودکان زیر 1 سال نباید از عسل استفاده کنند.
از این مطالب برای سلامتی ، بهبود شیوه زندگی و پیشگیری از بیماری های خود و عزیزانتان استفاده فرمایید و در صورتی که مطلب را مفید تشخیص دادید لطفا آن را به اشتراک بگذارید و ما را به دیگران معرفی نمایید .

پزشک آنلاین

همچنین ببینید
فواید خوردن غذاهای تند برای بدن
فواید لیمو شیرین برای بدن
فواید عسل را بیشتر بشناسید
فواید سلامت خوردن سه موز در روز
با فواید گریپ‌فروت آشنا شوید
فواید شیر سویا
فواید استفاده از ماکارونی سبوس‌دار
فواید تغذیه ای محصولات لبنی کِفیر
فواید رژیم غذایی مدیترانه ای برای قوه بینایی
فواید آب سبزه گندم برای درمان اگزما و کاهش وزن

تازه های تغذیه و آشپزی